DANNY GUINAN – NOW IS THE TIME

Artiest info
Website
facebook

Label: Mars Label Group

De Ierse gitarist en singer-songwriter Danny Guinan was in eigen land sinds 1990 muzikaal actief als frontman van de folkgroep ‘Speranza’ waarmee hij in 1995 het album “About Time” heeft uitgebracht en in zijn thuisland optredens mocht verzorgen als voorprogramma van de Ierse folkzanger Luka Bloom en Shawn McGowan, de frontman van de punkgroep ‘The Pogues’.

Hij achtte in 1996 de tijd inderdaad rijp om aan een geheel andere fase in zijn carrière te beginnen door te verhuizen naar Nederland en er als soloartiest te gaan werken en optreden. Zijn eerste soloalbum “Red” uit 1998 was de aanzet om doorheen Europa, Amerika en Azië te gaan optreden en in 2001 resulteerde dat in een tweede album dat de titel “If I Was Wise” kreeg. Twee jaartjes later verscheen dan een live opgenomen plaat die de zeer toepasselijke titel “Live” kreeg en in 2006 verscheen zijn laatste officiële album “The Rise And Fall Of John Doe”.

Dat de muziek van iemand als Nick Drake of Danien Rice en van zijn vriend Luka Bloom ook nu nog als een inspiratiebron voor hem gezien mag worden kunnen we vaststellen door middel van de acht nummers die Danny Guinan heeft gecomponeerd en opgenomen voor zijn allernieuwste album “Now Is The Time”. Twee van die acht tracks hebben we hier ter kennismaking meegegeven op de video’s van de songs “Little Star” en “Regards”. In zijn poëtische songteksten komen dagdagelijkse onderwerpen als hoop, liefde en verlies aan bod in liedjes als “The Greatest Gift”, “Ochón”, het erg mooie “Enchantment” en het uptempo gebrachte “The End”. Daarnaast krijgen zijn angsten een forum in de songs “To Each His Own” en “Any Day Now”.

Deze nieuwe plaat “Now Is The Time” werd opgenomen in de ‘Exalto Studios’ in het Nederlandse Haarlem en de instrumentalisten die hem daar bij de opname hebben begeleid waren Ed Veltrop op piano, keyboards en Hammondorgel, Ray-Edgar Duyns op basgitaar, Leon Klaasse op drums, Glenn Schwarzer op elektrische gitaar en het door Bart Wagemakers geleide strijkersensemble ‘The Magic Strings’, terwijl Danny Guinan zichzelf bij het zingen van zijn songs begeleidt op elektrische en akoestische gitaren.

(valsam)